Fra møter

I møtet 28. september tok Olav Breen oss med på en reise nordover kystriksveien fra Steinkjer til Bodø. I 20 år har han trålet denne strekningen for bilder og opplevelser, og i år ga han ut egen reiseguide.

I  møtet 25. mai viste Anne Gunn Pedersen varierte bilder fra sitt virke i lokalpressen på Sørlandet.
Her er et lite utvalg:

Fra rusletur på området rundt gamle Hunsfos fabrikker. Speilinger er spennende!
Broseksjonene på Trysfjordbroa nærmer seg hverandre i januar 2022. Broa, som åpnet for trafikk i november 2022, har et spenn på 260 meter, er totalt 560 meter lang og 24 meter bred.
Jeg møtte forfatter Ole Kristian Løyning etter at han ble nominert til Nordisk Råds litteraturpris for boken Min venn piraten. Han var hoppende glad!
Fra en serie jeg laget i Vennesla Tidende kalt «Made in Vennesla». Om  produksjonsbedrifter i kommunen. Her fra Ti Tech Sveis AS.
Når man blir sendt ut med kamera en vakker høstdag, er det et skikkelig krydder i journalisthverdagen. Dette er langs strandstien i Vennesla.
Besøk i bedriften Mandal Castings, som holder til på Buøya i Mandal. Her lages produkter for blant annet skipsindustri og oljeselskaper. 

Opplevelser på Lista

I møtet 27. april viste Bjørn Vidar Olsson utvalgte bilder fra sine mange turer til Lista.

– Opplevelser på Lista er for min del nær knyttet til fuglene. Jeg er spesielt interessert i de flyvende vesenene og deres adferd. Det er mange fuglesteder der vest i fylket, bildene her er fra Borshavn og Verevågen, mens Havika er stedet som får kveldsbesøk, særlig i vinterhalvåret, for å oppleve spektakulære solnedganger.

Bjørn Vidar

Her er noen av bildene han viste.

Gråhegre på jakt etter bytte.
Gråhegre med bytte.
Her fortæres byttet.
Snømus.
Storskarv.
Ærfuglstegg.
Ung havørn.
Solnedgang Havik 1.
Solnedgang Havik 2.
Solnedgang Verevågen reflektert i vindu.
Verevågen.

Nyttig oppdatering på fotobok

30. mars hadde vi besøk av Frode Aaberg fra Japan Photo. Han tok en grundig gjennomgang av programvaren for CEWE fotobok. De fleste av oss hadde laget opptil flere bøker tidligere, men det var likevel nyttig med en repetisjon av hvordan man lager en best mulig bok. Dessuten kunne han vise oss flere nye muligheter som har kommet til i det siste. Og, noe annet vi ikke visste: Det er full fornøydgaranti på CEWE fotobok – ikke bare pga. produksjonsfeil, som ytterst sjelden forekommer, men du kan også få ny bok dersom det er et feil bilde du har lastet opp i boken.

Til slutt delte han ut en verdisjekk til alle som var til stede. Det var svært populært – og fremskyndet sikkert planene om en ny fotobok for flere av oss.

Spennende foto- og maleprosjekt 26. februar

På februarmøtet tok Magne Myhren oss med på en reise i sørlandsnatur. Først gjennom foto fra prosjektet Skogens uro – sceneskifter i sørlandskog – og deretter maleprosjektet «Sjikt».

Myhren leter etter komposisjoner i naturen, linjer, diagonaler, balanse, ofte mer enn farger.
– Det er spennende, sier han. – Det skal ikke mye til for å skape en fortelling.
Til noen av bildene hadde han også laget korte tekster, som til dette bildet:
Naturlig skjønnhet
de maser ikke
de brauter ikke
de skriker ikke
kanskje de ikke trenger det
de er jo stjerner likevel
Så fortalte han om Forty Friday Afternoons, et mastergradsprosjekt i 2018. Gjennom året tilbrakte han 40 ettermiddager ved Salvestjønn i Skråstadheia – i all slags vær. Det resulterte i 42 «autentiske» malerier, da de alle ble malt ferdig på plassen, etter halvannen til to timer.
Myhren kalte prosjektet «Sjikt». Han ønsket å finne hvordan ulike lag i vannet opptrer, lysbrytinger, speilinger. Hvordan endrer fargene seg fra over vannet og nedover i de ulike dypene? Hva skjer med formen til objekter som befinner seg under vann? Hva skjer gjennom årstidene?
 
Tre av turene ble gjort sammen med en terapeut og en sosionom, der de filosoferte over temaet «Sjikt». Rundt leirbålet eller kaffekoppen kan det oppstå spennende samtaler. Du kan se mer på Magne Myhrens blogg.

26. januar 2023

«Vakre Kristiansand» var temaet til Torgeir Fiskvik Sørensen på møtet 26. januar. Han er administrator for Facebook-siden med samme navn. Her kan medlemmene legge inn bilder fra Kristiansand, bare de angir hvor bildene er tatt. Og du trenger ikke være medlem for å se bildene.

På møtet viste Fiskvik Sørensen flere av sin bilder, de aller fleste tatt enten morgen eller kveld, når lyset er best for foto. Det var stor variasjon i motiv, alt fra naturbilder til makro- og gatebilder. Dette ga oss inspirasjon til å oppsøke flere steder i kommunen på vår fotojakt.

Her er noen av bildene han viste:

Fra toppen av Odderøya.
Fra Try, vest i Kristiansand.
Svane på Hamresanden.
Fra busstoppet ved UIA.

Rådhuskvartalet
Alle foto: Torgeir Fiskvik Sørensen