Fra møter

Spennende foto- og maleprosjekt 26. februar

På februarmøtet tok Magne Myhren oss med på en reise i sørlandsnatur. Først gjennom foto fra prosjektet Skogens uro – sceneskifter i sørlandskog – og deretter maleprosjektet «Sjikt».

Myhren leter etter komposisjoner i naturen, linjer, diagonaler, balanse, ofte mer enn farger.
– Det er spennende, sier han. – Det skal ikke mye til for å skape en fortelling.
Til noen av bildene hadde han også laget korte tekster, som til dette bildet:
Naturlig skjønnhet
de maser ikke
de brauter ikke
de skriker ikke
kanskje de ikke trenger det
de er jo stjerner likevel
Så fortalte han om Forty Friday Afternoons, et mastergradsprosjekt i 2018. Gjennom året tilbrakte han 40 ettermiddager ved Salvestjønn i Skråstadheia – i all slags vær. Det resulterte i 42 «autentiske» malerier, da de alle ble malt ferdig på plassen, etter halvannen til to timer.
Myhren kalte prosjektet «Sjikt». Han ønsket å finne hvordan ulike lag i vannet opptrer, lysbrytinger, speilinger. Hvordan endrer fargene seg fra over vannet og nedover i de ulike dypene? Hva skjer med formen til objekter som befinner seg under vann? Hva skjer gjennom årstidene?
 
Tre av turene ble gjort sammen med en terapeut og en sosionom, der de filosoferte over temaet «Sjikt». Rundt leirbålet eller kaffekoppen kan det oppstå spennende samtaler. Du kan se mer på Magne Myhrens blogg.

26. januar 2023

«Vakre Kristiansand» var temaet til Torgeir Fiskvik Sørensen på møtet 26. januar. Han er administrator for Facebook-siden med samme navn. Her kan medlemmene legge inn bilder fra Kristiansand, bare de angir hvor bildene er tatt. Og du trenger ikke være medlem for å se bildene.

På møtet viste Fiskvik Sørensen flere av sin bilder, de aller fleste tatt enten morgen eller kveld, når lyset er best for foto. Det var stor variasjon i motiv, alt fra naturbilder til makro- og gatebilder. Dette ga oss inspirasjon til å oppsøke flere steder i kommunen på vår fotojakt.

Her er noen av bildene han viste:

Fra toppen av Odderøya.
Fra Try, vest i Kristiansand.
Svane på Hamresanden.
Fra busstoppet ved UIA.

Rådhuskvartalet
Alle foto: Torgeir Fiskvik Sørensen